مشاوره اختلال روانی تلفنی

مشاوره اختلال روانی تلفنی

اختلالات روانی یکی از شایع ترین بیماری های جامعه ی کنونی است. که به موجب آن رفتار انسان با برخورد با محیط اطراف و حتی خود دچار  مشکل میشود. در درمان اختلالات روانی، مشاوره نقشی کلیدی دارد. ساده ترین و سریع ترین راه مشاوره، استفاده از مشاوره اختلال روانی تلفنی است. که شما می توانید به سریعترین شکل ممکن با مشاور و متخصص روانشناسی در ارتباط باشید. علائم عمده اختلالات روانی را می توان چنین برشمرد:

  • کناره گیری از دیگران و گرایش به انزواطلبی
  • تغییر سریع در وزن اعم از کاهش یا افزایش وزن شدید
  • پرخاشگری و حالت‌های تهاجمی بیشتر از حد طبیعی
  • هذیان‌گویی و باورهای غلط
  • دشواری و ناتوانی در تمرکز
  • غمگینی و دلتنگی
  • فقدان علاقه و عدم لذت بردن از کارهایی که در گذشته برای بیمار بسیار لذت بخش و خوشایند بوده‌اند.
  • تحریک پذیری و حساسیت بالا
  • اضطراب و بی قراری

مشاوره تلفنی,شماره مشاوره تلفنی,مشاوره روانشناسی تلفنی,شماره مشاوره خانواده تلفنی,شماره مشاوره تحصیلی تلفنی

اختلال روانی چیست؟

در فرهنگ فارسی عمید اختلال به معنای تباه شدن و درهم‌و‌برهم شدن کار می باشد. یعنی به‌هم‌خوردگی؛ آشفتگی؛ نابسامانی؛ بی‌سروسامانی. در حوزه روانشناسی اختلالات مختلفی وجود دارد. که از آن جمله می توان به اختلال شخصیت، اختلال رفتاری، اختلال یادگیری، اختلال جسمی و اختلال روانی اشاره کرد.

برای اختلال روانی تعاریف مختلفی ذکر شده است. قابل قبولترین تعریف اختلال روانی را می توان به صورت زیر توصیف کرد: هر یک از اختلالات روانی به صورت یک سندرم یا الگوی رفتاری یا روانشناختی مهم بالینی در نظر گرفته می شود. وجود اختلال روانی در یک فرد موجب ناراحتی (یک علامت دردناک) یا ناتوانی (تخریب در یک یا چند زمینه مهم عملکرد) یا افزایش قابل ملاحظه خطر مرگ ، درد ، ناراحتی و ناتوانی یا فقدان مهم آزادی، می شود.

چهار ویژگی عمده یک اختلال روانی

اختلال روانی مانند هر نوع اختلال دیگری چهار خصیصه و ویژگی مشترک دارد. ویژگی های کلی هر نوع اختلالی را می توان به این صورت برشمرد:

1– ایجاد پریشانی: اختلال روانی موجب می شود فرد به لحاظ هیجانی یا جسمانی، به شکلی مستمر و متداول عذاب بکشد. و پریشان حال به نظر برسد.

2– ایجاد اختلال در زندگی: اختلال روانی موجب کم شدن توانایی فرد در انجام امور روزمره می شود. به گونه ای که فرد قادر نیست کارهایش را به شکل مطلوب انجام دهد.

3– آسیب زا و خطرناک بودن: یک اختلال روانی موجب می گردد، فرد خود و دیگران را به مخاطره بیاندازد. یا به خود و دیگران آسیب برساند.

4– عدم مقبولیت اجتماعی: یک اختلال (شخصیتی، روانی یا رفتاری و…) اساساً به لحاظ اجتماعی و فرهنگی مقبولیت ندارد.

اختلال روانی چه زمانی به وجود می آید؟

یکی از سوالاتی که برای افراد مبتلا به اختلال روانی و خانواده های آن ها به وجود می آید این است که آیا اختلال روانی ارثی است؟ اختلال روانی چرا؟ چه موقع؟ و چگونه به وجود می آید؟

در افراد مبتلا به اختلال روانی، صفات ناسازگار به قدری ژرف و عمیق شکل گرفته اند که در برابر هرگونه تغییر مقاومت می کنند. به همین دلیل این افراد معتقدند که دیگران باید تغییر کنند. نه آنها. دیگران باید با آن ها انطباق و تطابق پیدا کنند. همین موضوع باعث می شود که دنیا برای آنها زجر آور شود. چرا که تقریباً همه را مخالف خود می بینند. چرا که از نگاه دیگران آنها منزجر کننده و عذاب آورند.

عوامل اصلی به وجود آوردن اختلال روانی کدامند؟

به وجود آمدن اختلال روانی می تواند عوامل و زمینه های مختلفی داشته باشد. به همین دلیل زمینه های به وجود آمدن اختلالات روانی را می تواند از دیدگاه های مختلفی بررسی نمود. در این میان از چهار دیدگاه عمده می توان اختلالات روانی را بررسی نمود: دیدگاه زیست شناختی. دیدگاه روانکاوی. دیدگاه یادگیری. دیدگاه شناختی.

دیدگاه زیست شناختی در یک اختلال روانی

در این دیدگاه، آشفتگیهای بدنی را علت اختلال روانی می‌دانند. بی‌نظمی در ژنها می تواند باعث بروز برخی رفتارهای غیرانطباقی باشد. دیگر تعیین کننده زیست شناختی رفتار ، مغز و دستگاه عصبی است. وجود آشفتگی در بخش های معینی از مغز می‌تواند زمینه ساز و عامل به وجود آمدن اختلالات روانی گردد. غدد مختلف بدن و عملکرد آنها هم می‌تواند در به وجود آمدن اختلالات روانی موثر باشد.

دیدگاه روانکاوی در یک اختلال روانی

از دیدگاه روانکاوی، افکار و هیجانات علل اصلی بروز یک رفتار هستند. در سبب شناسی اختلالات روانی بر این باورند که افکار و هیجانات ناآشکار، مسبب اساسی اختلالات روانی هستند. به همین خاطر روانشناسان معتقدند که پنج سال اول زندگی از لحاظ رشد سالم شخصیت یا بروزاختلالات روانی حائز اهمیت است.

دیدگاه یادگیری در یک اختلال روانی

در این دیدگاه بر اهمیت یادگیری تاکید می شود. از این رو صاحبان این دیدگاه معتقدند کهاختلالات روانی با پیوندهای یادگیری قابل توضیح هستند. در این دیدگاه سرمشق گیری ، تقویت کننده‌های مثبت و منفی و شرطی سازی ها در بروز رفتارهای غیر عادی موثرند.

مشاوره تلفنی,شماره مشاوره تلفنی,مشاوره روانشناسی تلفنی,شماره مشاوره خانواده تلفنی,شماره مشاوره تحصیلی تلفنی

دیدگاه شناختی در یک اختلال روانی

در دیدگاه شناختی بر شناخت فرد از محیط پیرامون خود تاکید می شود. بر اساس این دیدگاه دلیل ناتوانی فرد در تشکیل شناختها و طرحواره‌های مناسب از ارتباط خود را باید در مشکلات فرد با محیط دنبال کرد. از دیگر دیدگاه های رایج دیدگاه های انسان گرایی ، هستی گرایی و دیدگاه اجتماعی است.

باید توجه داشت که تنوع دیدگاه ها نسبت به اختلالات روانی، دلیلی بر نقصان آنها نیست. بلکه یک روانشناس متناسب با نوع اختلال روانی و دلایل به وجود آورنده آن، روش درمان را تعیین می کند. به همین خاطر امروزه روانشناسان معمولا از ترکیبی از این دیدگاه ها، برای درمان افراد استفاده می کنند.

طبقه بندی اختلالات روانی

طبقه بندی های مختلفی برای اختلال روانی ذکر شده است. این طبقه بندی ها بیشتر بر اساس عامل ایجاد اختلال روانی تعیین می شوند. که جامع ترین آنها عبارتند از:

  • عقب ماندگی ذهنی
  • اختلالات یادگیری (اختلال خواندن ، اختلال در ریاضیات ، اختلال در بیان کتبی)
  • اختلالات نافذ مربوط به رشد (اختلال اوتیستیک ، اختلال رت ، اختلال آسپرگر)
  • اختلالات کمبود توجه
  • اختلالات تغذیه‌ای و خوردن شیرخوارگی واوان کودکی (هرزه خواری ، اختلال نشخوار)
  • اختلالات تیک (تیک توره ، تیک حرکتی یا صوتی مزمن ، تیک گداز)
  • اختلالات ارتباطی (اختلال زبان بیانی ، اختلال زبان دریافتی بیان مختلط ، لکنت زبان)
  • اختلالات دفعی (بی‌اختیاری ادراری ، بی‌اختیاری مدفوع)
  • سایر اختلالات دوران شیرخوارگی ، کودکی و نوجوانی (اختلال اضطراب جدایی ‌، گنگی انتخابی ، اختلال دلبستگی واکنشی ، اختلال حرکتی کلیشه‌ای)
  • اختلالات نسیانی ، دلیریوم و دمانس
  • اختلالات مربوط به مصرف مواد مخدر

اختلالات روانی خاص

  • اسکیزوفرنی و سایر اختلالات سایکوتیک
  • اختلالات خلقی (افسردگی اساسی ، اختلالات دو قطبی و …)
  • اختلالات اضطرابی (اختلال هراس ، جمع هراسی ، اختلال وسواسی ، جبری ، اختلال استرس پس از سانحه و …)
  • اختلالات شبه جسمی (اختلال جسمانی کردن ، اختلال تبدیلی ، خود بیمار انگاری ، اختلال بدریختی بدن)
  • اختلالات ساختگی
  • اختلالات تجزیه‌ای (فراوموشی تجزیه ای ، گریز تجزیه‌ای ، اختلال شخصیت چند گانه و اختلال مسخ شخصیت)
  • اختلالات هویت جنسی و جنسیتی
  • اختلالات خواب
  • اختلالات کنترل تکانه (اختلال انفجار دوره‌ای ، جنون دزدی ، جنون آتش افروزی ، قمار بازی بیمار گونه و وسواس کندن مو)
  • اختلال انطباقی
  • اختلالات شخصیتی (پارانوئید ، اسکیزوئید ، اسکیزوتایپی ، ضداجتماعی ، مرزی ، نمایشی ، خودشیفته ، دوری گزین ، وابسته و اختلال شخصیت وسواسی و جبری)

نشانه های افراد مبتلا به اختلال روانی کدامند؟

همان طور که در ویژگی ها و ماهیت اختلالات بیان شد، اختلال روانی در واقع فرد را در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل می کند. اختلالات روانی معمولاً منجر به رفتارهای آسیب زا یا مختل کننده، مستمر و مداوم می شوند. و زندگی فرد مبتلا به را مختل می نمایند. یکی دیگر از راه های تشخیص یک اختلال این است که معمولاً رفتارها و کارهای فرد مبتلا به اختلال روانی، به لحاظ اجتماعی و از نظر جامعه مورد قبول نیست. و غیر عادی به نظر می رسد.

چرا باید مشاوره اختلال روانی را جدی گرفت؟

عوامل به وجود آمدن اختلال روانی بسیار متنوع و گوناگون است. اما با این حال اگر عوامل ژنتیکی را کنار بگذاریم، اغلب اختلالات روانی به هنگام بروز موقعیت های بحرانی روحی و جسمی اتفاق می افتند. از این رو غالباً شروع اختلال روانی را باید در کودکی و نوجوانی جستجو کرد. خصوصاً دوران نوجوانی که با بلوغ و تحولات جسمی، جنسی و هورمونی همراه است. نوجوانی یکی از بحرانی ترین مقاطع زندگی هر فرد است. که عوامل محیطی به شدت او را تحت تاثیر قرار می دهند. از این رو برای درمان اختلال روانی باید در گام اول وجود اختلال را شناسایی کرد. شناسایی اختلال روانی هم جز از طریق مشاوره اختلال روانی امکان پذیر نیست.

اگر فرد مبتلا به اختلال روانی در همان ابتدا شناسایی شود، از طریق مشاوره روانشناسی و مشاوره اختلال روانی می توان به شکل موثرتری او را درمان کرد. چرا که خیلی از رفتارها و اختلالات هنوز به صورت کامل شکل نگرفته اند و پیشرفت نکرده اند. بنابراین مشاوره نوجوان کمک می کند تا افرادی که کمی در ایجاد روابط اجتماعی، دچار افراط یا تفریط هستند، شناسایی شوند. و روند درمان سریع تر شود.

مشاوره تلفنی,شماره مشاوره تلفنی,مشاوره روانشناسی تلفنی,شماره مشاوره خانواده تلفنی,شماره مشاوره تحصیلی تلفنی